zaterdag 18 juli 2015

Story Terrace werkt samen met De Kring voor boek van Waldemar Torenstra

Story Terrace, dat tegen betaling je levensverhaal laat schrijven door een gerespecteerde auteur, had een BN'er gestrikt om het verhaal van diens vriendschap met een Afrikaanse asielzoeker te vertellen. Ik schreef er hier over, toen nog zonder de naam van de beroemdheid te vermelden. Met deze uitgave kon het bedrijf, dat immers uitsluitend in opdracht werkt, toch een product laten zien. Het idee was, voor zover ik wist, om dat zelf uit te geven.
Online bladerend door de najaarscatalogus van Uitgeverij De Kring zag ik opeens staan: Waldemar Torenstra en Kon Kelei, Een bijzondere vriendschap. Te verschijnen op 24 september aanstaande, met een voorwoord van Marco Borsato. Lengte: 128 pagina's – dus wel een stuk dikker dan de boeken die Story Terrace doorgaans maakt. Het omslag bevat het logo van De Kring én Story Terrace. De opzet om vijftig procent over te maken naar een goed doel blijft onveranderd.
Story Terrace-oprichter Rutger Bruining mailt desgevraagd: 'Onze redacteur Rosanne van Asperen de Boer heeft direct met De Kring contact opgenomen. De uitgeverij was meteen enthousiast. En wij ook omdat ze heel snel kunnen schakelen en heel gefocust zijn op een beperkt aantal boeken per jaar. Met Story Terrace gaat het ondertussen de goede kant op. We zitten in een mooie lijn omhoog qua verkopen en hebben een aantal partnerships die gaan beginnen met onder andere het Veteraneninstituut, Management Team en de Pensioenbox. Daarnaast zijn we nog met een paar andere mooie media en marketing partners in gesprek.'
Tot slot. In de najaarscatalogus van De Kring staat over deze uitgave:

Twee mannen, twee werelden, twee levensverhalen. Wat hen bindt, is een sterk geloof in het menselijk doorzettingsvermogen. Samen werken zij hard om de droom van Kon Kelei te realiseren: terugkeren naar zijn geboorteregio Cuey Machar in Zuid-Soedan en daar een middelbare school oprichten.

Zie ook:
- Je levensverhaal in een boek is een geschenk voor je leven

Geen opmerkingen: