zaterdag 4 januari 2014

De boekenapotheek: recensies en reacties

De boekenapotheek heeft niet te klagen gehad over belangstelling in de eerste zes weken na verschijnen. Hier een selectie van enkele reacties:

Een vermakelijke encyclopedie vol ongewone leestips en doortastende remedies (De Morgen)

De boekenapotheek is een serieus boek, dat door middel van goed getroffen samenvattingen en handige lijstjes de lol en het nut van de literatuur viert. (...) Het oorspronkelijke boek is flink door elkaar geschud (en loopt nu van Aanbranden tot Zwerflust) en veel van de bij ons minder bekende romans zijn vervangen door Nederlandse en Vlaamse titels. (NRC Handelsblad)

Ernst en pret, het is meteen typisch voor De boekenapotheek. Dank zij Maarten Dessing zijn Vlaanderen en Nederland goed vertegenwoordigd. (Knack.be)

Een schitterend bladerboek, en wat De boekenapotheek zo goed maakt, is dat je zin krijgt veel genoemde boeken (opnieuw) te lezen. (Het Parool)

Wat een geweldig boek is dat zeg. Zo mooi uitgegeven: met harde kaft, leeslintje, goud opdruk, prage, kapitaalbandje en prachtig vormgeven binnenwerk. (...) De boekenapotheek is een ideaal boek om naast je op de bank te leggen en daar geregeld in te bladeren om ideeen en geneeswijzen op te doen. (Boekblad)

[Berthouds en Elderkins] geloof in de kracht van lezen werkt aanstekelijk, waardoor de rijstebrijberg [aan mooie boeken] opeens weer op een tuin der lusten begint te lijken. (Trouw)

Tussen de ziektebeelden zijn ook handige toptienlijstjes opgenomen, bijvoorbeeld de tien beste romans voor op de wc, of de tien beste romans voor als je jezelf hebt buitengesloten. De lemma’s zelf zijn nog grappiger dan de onderwerpen voor toptienlijstjes. (Cultuurbewust.nl)

Een fijne manier om boeken te ontdekken. (Dag Allemaal)

Het uitgangspunt – het boek als pilletje tegen een kwaal levert een brede waaier van ideeën op voor gepersonaliseerde geschenken. (Humo)

Dat ik daar zelf niet opgekomen ben. Ik heb het nu over De boekenapotheek , een literair / medisch handboek dat voor elke lichamelijke of geestelijke aandoening de gepaste remediërende lectuur aanbiedt. (Knack Weekend)

Van boeken word je beter, is een van de dingen die boeken ons het afgelopen jaar

hebben geleerd. (De Volkskrant)

Zie ook deze kleine toelichting op de bespreking in NRC Handelsblad.

Geen opmerkingen: