zaterdag 12 juli 2014

Paagman gaat samenwerken met Albert Heijn (Boekblad)

Direct naast Boekhandel Paagman op de Frederik Hendrinklaan in Den Haag komt een filiaal van Albert Heijn. De supermarkt is te betreden vanuit de straat én vanuit de winkel.

Dat blijkt uit een brief die Fabian en Nadine Paagman aan directe buurtbewoners hebben gestuurd, zoals is te lezen op de nieuwssite vande buurt. Wat de samenwerking precies behelst, is onduidelijk. Wordt Paagman franchisenemer van Albert Heijn? Of krijgt Paagman een bedrag voor de ingang vanuit de winkel? Of zijn de geruchten waar die plaatselijk de ronde doen dat Ahold een belang in Paagman heeft genomen om er op termijn een bol.com flagship store te vestigen?
Fabian Paagman wil de 'persoonlijke brief' op dit moment niet nader toelichten. Wel wordt hij op Statenkwartier.net geciteerd: 'De veranderende marktomstandigheden zorgen ervoor dat Paagman kritisch moet kijken naar haar bestaande concept en organisatie. Met de realisatie van deze AH denkt Paagman een goede en betrouwbare partij aan zich te hebben verbonden, die kan bijdragen aan het rendement en de continuïteit van ons bedrijf.'
De winkel van Albert Heijn, circa 500 vierkante meter groot, zou in 2015 open moeten. Nu zitten nog een Indische restaurant en een kledingzaak op deze locatie gevestigd. In de buurt is niet iedereen gelukkig met de nieuwe supermarkt. Ze hebben zorgen over mogelijke geluidsoverlast, toenemend autoverkeer, het kappen van bomen en het verdwijnen van lokale middenstanders in de straat. Vanavond [8 juli dus] organiseert Paagman een bijeenkomst voor buurtbewoners.
De komst van Albert Heijn en de nieuwe gevel die op 1 oktober klaar moet zijn, is niet de enige verbouwing waar Paagman mee te maken heeft. De vestiging in het centrum van Den Haag, die Paagman heeft overgenomen uit de Polare-boedel, verruilt begin volgend jaar de Spuistraat voor de Lange Poten. In dit voormaligfilmtheater uit 1919 recht tegenover de Tweede Kamer, waar nu nog een Mercedes-dealer zit, heeft Paagman wél een mooie en ruime etalage. 'Het pand heeft een prachtig open ruimte, met veel glas, waar we het Paagman-concept beter kunnen uitrollen', aldus Paagman bij de bekendmaking van de verhuizing in april.
(Eerder gepubliceerd op Boekblad, 8 jul)

Zie ook:

Geen opmerkingen: