zondag 2 september 2012

Mercis Publishing laat publiek heruitgaven Dick Bruna kiezen (Boekblad)


Drie klassiekers van Dick Bruna verschijnen volgende week als eerste in de limited edition serie ‘Oogappeltjes’. De keuze voor de titels is bepaald door het publiek.

De drie klassiekers die Mercis Publishing brengt in een eenmalige oplage van 2500 exemplaren per titel zijn De school, De schrijfster en Ezelsoor. Deze prentenboeken behoren tot de veertig à vijftig van de 123 boeken van Dick Bruna die momenteel niet leverbaar zijn. De bedoeling is vanaf nu twee keer per jaar drie titels in de ‘Oogappeltje’-serie te publiceren.
Mercis laat het publiek de keuze van iedere worp bepalen om Dick Bruna-liefhebbers de kans te bieden hun favoriete boek ‘tot de lieveling van een nieuwe generatie te maken’, heet het in het persbericht. De eerste stemronde leverde ongeveer honderd stemmers op, die via de Nijntje-website op de actie waren geattendeerd. Door het nu groter aan te pakken hoopt Mercis nu op aanzienlijk meer deelnemers.
Die grotere aanpak komt neer op het versturen van een persbericht en het inzetten van een recent opgezette Facebook-pagina voor Nijntje die inmiddels tweeduizend fans heeft. Stemmen kan tot en met 1 december op www.nijntje.nl/oogappeltjes. Om mensen op weg te helpen doet Mercis al zes suggesties, waaronder Pim en Wim, Ik kan lezen en Wat wij later worden. Grote kans dus dat de titels van de volgende worp hier bij zitten.
(Eerder gepubliceerd op Boekblad.nl, 30 aug 2012)

Geen opmerkingen: