maandag 8 april 2013

David Baldacci signeert e-boeken bij Bol.com (Boekblad)


David Baldacci is vanaf morgen voor het eerst in vijf jaar weer in Nederland. Hij signeert onder meer het e-boek van zijn nieuwe thriller ‘De aanslag’ bij Bol.com. Dat is een primeur voor Nederland.

Baldacci is donderdagochtend 11 april bij Bol.com voor een chatsessie. Ook zet hij dan zijn handtekening. Die wordt dan digitaal bewerkt en toegevoegd aan het e-pubbestand van De aanslag. Iedereen die tot het verschijnen van de thriller over huurmoordenaar Will Robie op 23 april het e-boek bestelt, krijgt deze versie. Daarna levert Bol.com weer het gewone e-boek.
Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Bol.com weer een chatsessie organiseert met een auteur, vertelt directeur boeken Petra Lubbers. Maar eenmalig zal het niet zijn. ‘Wij willen niet alleen een winkel met artikelen zijn, maar ook inspiratie bieden. Daarom is per 15 maart Janneke Siebelink als redacteur boeken begonnen, die meer van dit soort acties gaat realiseren.’
Op dezelfde dag ontmoet Baldacci ‘s middags op het kantoor van Arbeiderspers | A.W. Bruna boekhandelaren en medewerkers van de uitgeverij. De uitgeverij biedt hem dan de eerste exemplaren aan van de nieuwe titels uit de Dyslexie-reeks: bestsellers in het voor dyslectici geschikte dyslexia-lettertype. Baldacci zet zich via zijn Wish You Well Foundation in voor laaggeletterdheid.
‘s Avonds treedt Baldacci op in de bibliotheek van Nieuwegein, op een avond georganiseerd in samenwerking met boekhandel Manschot. Op de andere dagen wordt de Amerikaan geïnterviewd door de Nederlandse en Vlaamse pers. In Nederland is dat onder meer door Sublime FM, waar hij aanschuift bij de ochtendschow van Bas Westerweel, live vanaf Utrecht Centraal. De Bruna op het station verzorgt de boekverkoop.
(Eerder gepubliceerd op Boekblad.nl, 3 apr 2013)

Zie ook:
- Nog stapels ideeën voor nieuwe Vermeers