zaterdag 29 november 2014

Elly's Choice-cadeaukaart vanaf 1 december te koop bij Primera (Boekblad)

De e-boekabonnementenservice Elly's Choice verkoopt vanaf 1 december een cadeaukaart. Hij kost 9,99 euro en geeft recht op toegang van twee maanden – ofwel: twintig e-boeken.

De kaart is vanaf aanstaande maandag voorlopig exclusief te koop bij alle 475 vestigingen van Primera, de marktleider in Nederland op het gebied van cadeaukaarten. In de loop van 2015 zullen ook andere retailers de kaart gaan voeren. Directeur Pieter Strijland van Elly's Choice, kan nog geen namen noemen. 'We zitten met een aantal in de laatste fase van de onderhandelingen.' Elly's Choice voert ook gesprekken met boekhandelsketens.
De cadeaukaart is na aanschaf een jaar geldig. De bezitter kan zelf kiezen wanneer hij het cadeauabonnement in laat gaan. Als het actuele aanbod van tien titels hem onvoldoende bevalt – in december van onder meer Lee Child, Nicci French en Esther Verhoef – kan hij een maand wachten. Omdat Elly's Choice aankondigt welke titels in de selectie van volgende maand zitten, is altijd bekend welke twintig titels de eigenaar van een cadeaukaart kan verwachten.
De e-boekabonnementenservice had een week na de lancering op 27 augustus zo'n tweeduizend jaarabonnementen à 35,88 euro verkocht. Na twee maanden liep de teller richting de tienduizend. Daarna heeft Elly's Choice geen mededelingen meer gedaan over het aantal abonnees. Daarnaast gaven partijen als Samsung en Cheaptickets duizenden maandabonnementen weg bij aankoop van een Tab S respectievelijk een vliegticket.
(Eerder gepubliceerd op Boekblad.nl, 25 nov)

Geen opmerkingen: