maandag 12 januari 2015

Manon Sikkel stapt over naar Luitingh-Sijthoff (Boekblad)

Manon Sikkel volgt Thille Dop en Hannerlie Modderman naar Luitingh-Sijthoff. Haar IzzyLove- en Elvis Watt-reeksen blijven voorlopig bij Overamstel uitgevers (v/h Dutch Media).

Sikkel zegt in een reactie per se met Dop en Modderman te willen blijven werken. Zij verlieten in november Dutch Media om een nieuwe kinderboekenfonds bij Luitingh-Sijthoff op te zetten. 'Het succes van mijn boeken is mede te danken aan [Dops] voortdurende steun en inspiratie. Het is met pijn in het hart dat ik weg ga, want ik ben nog steeds heel erg blij met [Overamstel uitgevers], maar ik kan gewoon niet zonder mijn Thille en Hannerlie.' 
Voor Luitingh-Sijthoff is Sikkel samen met een Engelse illustratrice begonnen aan een nieuw boek: Slimpie Dimpie Wonderkind, over een jongen die alles kan, behalve vrienden maken. 'Met een beetje geluk verschijnt het boek deze zomer nog.' Het moet het begin van een nieuwe serie worden. De naam van de illustratrice  houdt Sikkel nog geheim.
Sikkel schreef al bijna twintig jaar non-fictie over verschillende onderwerpen voor volwassenen toen ze Dop benaderde met het idee voor de IzzyLove-reeks. Zij werkte destijds bij Foreign Media, maar nadat Dop en haar hele team kort daarna overstapte naar wat toen Dutch Media heette, verschenen de boeken daar. 'In de loop van de tijd zijn we hecht bevriend geraakt', aldus Sikkel.
In een interview met Boekblad prees ze tweeënhalf jaar geleden de commerciële houding van Dop en Overamstel uitgevers / Dutch Media. 'Vooral hun slogan “we love books, and we love selling them” past bij mij. Je merkt dat iedereen van de uitgeverij heel commercieel is. Het wordt niet alleen aan de afdeling marketing en pr overgelaten. En ze bedenken daarbij leuke manieren om op te vallen.’
De schrijfster won de afgelopen drie jaar de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2012 en 2013 in de categorie 10 tot en met 12 jaar voor respectievelijk Hoe word ik een koppelaar? en Voor wie doe jij een moord?. In 2014 won ze in de categorie 6 tot en met 9 jaar met Elvis Watt miljonair.
(Eerder gepubliceerd op Boekblad.nl, 8 jan)

Zie ook:
- Manon Sikkel over het veranderende uitgeeflandschap

Geen opmerkingen: