zondag 2 maart 2014

Prijsvraag Merijn de Boer. En de winnaar van een gesigneerde exemplaar van 'De nacht' is....

De vraag was: wie kan twee zinnen schrijven met in de eerste dertien werkwoorden en twee of drie zelfstandige naamwoorden, en in de tweede het tegenovergestelde. Zoals Merijn de Boer in De nacht slecht proza typeerde. Zie voor de volledige uitleg hier.

De twee winnaars met hun inzendingen zijn:

Anja Mostertman:
Paula zou hijgend hebben willen durven blijven staan gluren als haar jonge, aantrekkelijke collega-onderzoeker niet geschrokken zou zijn gaan staan. Een paar minuten later betrad Sanne op haar slippers in een roze string met bijpassende BH de woonkamer van het hostel op loopafstand van de Bodleian Library om Paula over haar angstige ervaring met een insluiper op haar kamer te vertellen.

Odile Schmidt-Nouhan:
Het roze getinte gouden lam
Heldhaftige vrouwe; bid, sta op, bezwijk, slaap niet ondertussen, streef ernaar, draai om je as, onderzoek, besnuffel; kijk en ontdek, let op mij! Kind van je moeder, vader, burcht, land, continent, aardbol, Melkweg, tunnelvisie; vlucht niet weg maar praat met mij, uitstellend stuk lafaard, koddig deugwelletje: mijn roze leerlinge.

Dat de telling niet hélemaal klopt, zij hun vergeven. Beide ontvangen een gesigneerd exemplaar van Merijn de Boers hilarische roman.


Geen opmerkingen: