dinsdag 20 mei 2014

16-jarige dochter van Leon de Winter en Jessica Durlacher debuteert met roman (Knack)

Solomonica de Winter, dochter van het schrijversechtpaar Leon de Winter en Jessica Durlacher, debuteert dit najaar in het Duits met de roman Die Geschichte von Blue.

De 16-jarige De Winter schreef de roman in het Engels onder de titel Over the Rainbow – behalve in het Nederlandse Bloemendaal (bij Haarlem) woont ze al jaren met haar ouders in Los Angeles. De wereldrechten van het boek zijn aangekocht door de Zwitserse uitgeverij Diogenes, die ook het werk van haar ouders in het Duits publiceert. Diogenes biedt het boek momenteel aan uitgevers over de hele wereld aan, onder meer aan De Bezige Bij.
Die Geschichte von Blue vertelt het verhaal van het meisje Blue, 'die haar vader vroeg verloren heeft, wier moeder in haar eigen wereld leeft en die verliefd wordt op iemand die van hetzelfde boek bezeten is als zij: De tovenaar van Oz', aldus de wervende flaptekst. 'Net als Dorothy in dat boek gaat ze op weg om aan de andere kant van de regenboog een soort thuis te vinden – en de moordenaar van haar vader.' Het is een roman 'met dubbele bodem, drive, gotspe en een volledig eigen poëzie.'
De roman telt 288 bladzijden. Volgens de uitgeverij verschijnt hij in september in de vertaling van Anna-Nina Kroll, maar webwinkel Bol.com beweert de roman al op 1 augustus te kunnen leveren. Reserveer uw exemplaar hier.
Het was geen geheim dat Solomonica de Winter in de voetsporen van haar ouders wil stappen. In oktober wuifde Leon de Winter op Elsiever.nl aldus de geruchten weg dat zijn dochter auditie had gedaan voor de rol van Anne Frank in het door hem en Jessica Durlacher geschreven toneelstuk: 'Mijn dochter is lezer en schrijver, maar op ambitie om te acteren heb ik haar nog niet kunnen betrappen.'
(Eerder gepubliceerd op Knack.be)

UPDATE Roman verschijnt in oktober 2014 bij Prometheus onder de titel 'Onder de regenboog'

Zie ook:
Leon de Winter, 'VSV'
Leon de Winter gunt zijn aartsvijand een moment van geluk

Geen opmerkingen: